Marciano

Marciano is sinds 2020 werkzaam binnen de speurhondenschool. De liefde voor het speuren en detecteren is begonnen met de aanschaf van zijn Mechelse herder Vesper 4,5 jaar geleden. Met de kleine pup van 3 maanden heeft Marciano zijn eerste sporen door Meijendel gelopen en is daar niet meer mee gestopt. Inmiddels is de pup uitgegroeid tot een volwassen herder en is Marciano meer en meer gegroeid in het werken met de neus van de hond. Marciano heeft zijn interesse in het praktijkspeuren en is inmiddels intern opgeleid tot instructeur detectie honden. Nu ook in opleiding bij de Nederlandse Detectie Bond, om ook via deze methode gecertificeerd les te kunnen geven. Marciano is te vinden op de nieuwe detectie locatie in Rotterdam, het voormalig brandweerkazerne aan de Pottumstraat.

Binnen de speurhondenschool zal Marciano de detectie trainingen voor zijn rekening nemen. Daar zal hij de honden en geleiders meenemen in de wereld van detectie naar alle mogelijke geuren van narcotica tot pinda’s you name it. En hoe de hond daarop te laten vermelden.

Naast het detecteren is Marciano ook te porren om het bijtpak aan te trekken. Recent is hij gestart met de opleiding tot pakwerker. Middels deze opleiding kunnen we ook het pakwerk binnen de hondenschool naar een hoger niveau tillen.


In het dagelijks leven loopt Marciano in een heel ander pak. Als enige ‘spijkerbroek’ in het team, vult hij zijn dagen als consultant in de arbeidsbemiddeling.